Het 'Biggen'adoptieplan
< Terug


BIGFOREVERBIGGENBENDE

Ook biggetjes worden groot!

Op Werelddierendag 2002 lanceert Stichting 't Gorke het 'Biggen'adoptieplan. Bezint eer ge begint! Een waarheid als een koe, pardon varken en een waarschuwing die onze stichting al sinds haar ontstaan de wereld in heeft geholpen.

Biggetjes zijn lief, schattig en vertederend. Vooral de kleintjes van het grote, roze varken lijken bijna op mensenbaby's, wat ook geen nieuws is, want varkens en mensen hebben vele overeenkomsten. Biggetjes van kleinere varkenssoorten zijn ook heel vertederend, vooral omdat ze heel bescheiden van afmetingen kunnen zijn. Wie wordt er niet geraakt door een dergelijk minibiggetje dat met zijn bolle kopje, grote ogen en rubberen neusje het hart van de dierenliefhebber sneller doet kloppen. Zo snel zelfs dat de wens opkomt een dergelijk schattig wezentje als huisdier voor altijd bij je te houden.

Maar ook biggetjes worden groot! Het kleine, aandoenlijke diertje verandert maar al te vlug in een groot, karaktervol varken dat zo zijn specifieke gebruiksaanwijzing heeft. Als je niet voldoende van deze dieren afweet, zullen zowel het hangbuikzwijn als het minivarken niet al te gemakkelijke huisdieren zijn. Dit is dan ook de reden van het regelmatig dumpen van volwassen dieren. Toegegeven, varkens hebben zeker niet het eenvoudigst te begrijpen karakter. De liefhebber zal echter getroffen worden door zijn typerende karakter, zijn trouw en zijn merkwaardige fijngevoeligheid, dat alleen door liefde en geduld tot volle ontplooiing zal komen.

Zoals bekend is, maakt onze stichting zich vooral sterk voor verbetering van het imago van het varken. Al onze acties worden ondernomen vanuit deze gedachte.

Daarnaast bemiddelen wij bij het herplaatsen van 'dakloze' varkens. Dit doen wij o.a met behulp van de vaste rubriek 'Helpende Hoef Gevraagd' in ons huisorgaan 't Knorrende Stopcontact en met ons virtueel varkensasiel. Binnen dit kader geeft ¨het Biggenadoptieplan¨ u de mogelijkheid tot het symbolisch adopteren van een varkentje. Op deze wijze kunt u daadwerkelijk steun verlenen aan hulpbehoevende dieren bij calamiteiten. U kunt hierbij denken aan het verstrekken van voer, stro en medische hulp.

Ons adoptieplan zou succesvol kunnen draaien door donaties van varkens- c.q. dierenliefhebbers. Bij een minimale donatie van Euro 5,00 kan de 'adoptiefouder' kiezen uit vier 'Big For Ever' ansichtkaarten in aquarel welke door Charles Stephan (varkensillustrator) zijn geïllustreerd.

Er kan worden gekozen uit (zie links van de tekst):

  1. BIG (roze biggetje)
  2. FOR (hangbuikbiggetje)
  3. EVER (wildzwijnbiggetje)
  4. Biggenbende (drie biggetjes)

U kunt uw donatie overmaken op gironummer 8367041 t.n.v. 't Gorke o.v.v. naam, adres en het biggetje van uw keuze.

U ontvangt dan een portret van een symbolisch varkentje waaraan uw gift ten goede zal komen.

E-mail: info@gorke.nl

Zie ook www.varkensasiel.nl .


Copyright © Stichting 't Gorke