Creatieve stichting
< Terug

Illustratietalent bij Stichting 't Gorke

Op de nieuwe kunstpagina's van www.gorke.nl, het informatiecentrum voor liefhebbers van minivarkens, hangbuikzwijntjes en andere varkens, staat een expositie van varkens in de kunst: Varkens in Beeld. Nationale en internationale kunstenaars kunnen op deze pagina's hun kunstwerken laten zien, die natuurlijk altijd iets met varkens te maken hebben. Wil je je eigen werk tentoonstellen of heb je een tip? Neem dan contact op met Stichting 't Gorke via E-mail: Laris1@tiscali.nl of E-mail: info@gorke.nl of Tel./fax: 0181 646282.

Maar Stichting 't Gorke heeft ook een eigen illustratietalent in huis. Vanaf het moment dat hij een potlood vast kon houden is Charles Stephan, oprichter van 't Gorke, bezig met tekenen. Zijn liefde voor dieren, met name voor varkens, begon al jonge leeftijd. Naast zijn werk voor het huisorgaan van 't Gorke, 't Knorrende Stopcontact, werkt hij ook als een varkensillustrator.

Charles heeft in juli 2002 geëxposeerd bij de stand van de stichting Zeldzame Huisdierrassen voor de tentoonstelling Vorstelijk Vee op Paleis het Loo. Dit najaar verschijnt zijn eerste boek ¨Van minivarken tot Grote Vriend - alles over minivarkens¨. Hierin staan veel illustraties van zijn hand. Verder tekent en aquarelleert hij in opdracht huis- en hobbyvarkens. De vele varkensrassen van de wereld (meer dan 300) zijn een grote uitdaging en inspiratiebron voor hem. Inmiddels is er internationale belangstelling voor zijn werk en krijgt hij opdrachten vanuit Amerika. Volgende maand kun je in Hart voor Dieren bij de rubriek Dieren Nieuws meer lezen over dit boek.

Uit: Hart voor Dieren
Oktober 2002
Copyright © Stichting 't Gorke