Het varken verdient beter
< Terug

Stichting 't Gorke en haar kunstenaar Charles Stephan, Nieuw-Beijerland, krijgen tot hun grote genoegen de gelegenheid om van woensdag 27 oktober aanstaande tot en met woensdag 24 november 2004 de etalage van het gezellige boekenwinkeltje 'Boeken en zo.' van Annemarie Dorst, Oud-Beijerland, in te richten onder het motto ¨November slachtmaand¨.

Stephan, tevens voorzitter van Stichting 't Gorke, informatiecentrum voor varkensliefhebbers, zal daar zijn boek Van Minivarken tot Grote Vriend gesigneerd aanbieden evenals enkele van zijn unieke en ingelijste varkensaquarellen. Als hoogtepunt zal het jongste project van Stichting 't Gorke:
'Adopteer een kunstbig' met de Lil' pOtbellies ook een plaatsje krijgen in de varkensetalage met natuurlijk de mogelijkheid deze creaties van Charles Stephan te adopteren en daarmee een goed varkensdoel te steunen.

Wij Nederlanders houden van varkens, maar dan meestal in de vorm van een lekker stukje vlees op ons bord. Ieder jaar laten miljoenen varkens voor dit doeleinde het leven. De tijd is meer dan rijp om eens iets wezenlijks terug te doen voor het varken. Toont u eens oprecht een hart te hebben voor dit dier. Dat kunt u doen door, i.p.v. een varkenshaasje te kopen, een biggetje te adopteren, een kunstbiggetje welteverstaan, gemaakt naar de legende van de Lil' pOtbellies (kleine hangbuikjes) in het varkensatelier Babi Senang, wat Maleis is voor het gelukkige/tevreden varken.

Wie een kunstbig adopteert, draagt bij aan het welzijn van varkens in de wereld. Eenderde van de opbrengst komt namelijk ten goede aan een internationaal diervriendelijk varkensdoel naar keuze - waarvan onder andere Stichting 't Gorke er één is.

Dus: als u het varkenshaasje wilt vervangen door het stellen van een daad, údan bent u van harte welkom in Oud-Beijerland!

Lil' pOtbellies & Varkensetalage
Thema: HET VARKEN VERDIENT BETER
Woensdag 27 oktober t/m 24 november '04
Boeken en zo, Oostdijk 55
3261 KC Oud-Beijerland

Meer informatie, www.gorke.nl
E-mail: info@gorke.nl


NB: Elk kunstbiggetje heeft een eigen tekening en kleur. Het draagt een speciale naam en brengt een positieve boodschap met zich mee teneinde de instelling van de mensen te verbeteren. Het in wezen zeer aanhankelijke en gevoelige varken komt begrip en liefde tekort in onze samenleving. De Lil' pOtbellies verlieten hun veilige geboorteplaats om de wereld in te trekken met een goede boodschap en om te strijden in het belang van het varkenswelzijn.

PS: Bijgaand enkele afbeeldingen van o.a. mijn laatste creatie, een vliegend hangbuikzwijntje, dat onderdeel gaat vormen van genoemde varkensetalage.Copyright © Stichting 't Gorke