Varkentje cadeau                                                         
< Terug

Tot onze ontsteltenis en verontwaardiging werden wij onlangs opnieuw geconfronteerd met het cadeaudoen van een levend varkentje als ¨grap¨.

Hierover hebben wij reeds eerder geschreven, maar in dit geval ging het om een dermate schrijnende kwestie dat we deze gelegenheid toch weer aangrijpen om dit tragische gebruik onder de aandacht te brengen.

Vrienden van onze varkensvriendin Donata van der Goorbergh hadden van een kennis uit Duitsland zowaar een levend biggetje op hun dak gekregen, dat aan hen werd gegeven als ¨aardigheidje¨.

Het arme dier, een beertje van slechts een paar maanden oud met een breuk in de buikvlieswand, was als ¨afvalproduct¨ van een Duitse varkensfokkerij meegegeven met zoiets van ¨zie maar wat je ermee doet, wij hebben er niets aan¨.

Betrokkenen vingen het beestje op in hun café, waar het door Donata werd bezocht. Zij trof het aan in een redelijk hok met ruim stro maar het bibberde erg, terwijl het haar met grote angstogen aanzag. Ook bleek duidelijk dat het oormerk zonder meer uit het oor was gerukt. De breuk was als een grote bal achter de penis zichtbaar. Uiteraard is een café geen plaats voor een varkentje en met elkaar vonden we tot onze vreugde een voorlopig en goed onderkomen voor Bobby, zoals hij genoemd wordt, bij Marianne Pors van Kinderboerderij De Bokkesprong in Nieuw-Beijerland. Daar kan het beestje tot rust komen, waarna we de veearts laten kijken naar zijn buikje.

Wat een schandaal: dat zo'n levend diertje, dat allereerst bij zijn moeder en broertjes en zusjes vandaan werd gehaald, vervolgens nog een staartcoupure heeft doorgemaakt en toen met een ruk zijn oormerk moest verliezen, als weggooigoed werd meegegeven om voor de gein cadeau gedaan te worden met de griezelige vraag waar zo'n stumper terechtkomt en wat er dan nog mee gebeurt.

Bobby heeft uiteindelijk nog heel veel geluk gehad!

Laten wij toch alsjeblieft zulke praktijken te vuur en te zwaard bestrijden, want sollen met een levend dier, nee, dat mag en kan niet! Een pluche varkentje of een adoptiebig (zie ook: Adopteer een kunstbig) had hier veel meer op zijn plaats geweest.

We zoeken een goed nieuw varkensthuis voor Bobby, daar hij bij de genoemde kinderboerderij niet voor altijd kan blijven. Gaarne uw spoedige reactie via E-mail: info@gorke.nl

Kijk voor meer informatie aangaande de voorwaarden op www.varkensasiel.nl


Copyright © Stichting 't Gorke